Hvad er en blowerdoor test?

15. maj 2022 Slået fra Af skadmin

En blowerdoor test er et diagnostisk værktøj, der bruges til at måle lufttætheden i en bygning. Testen indebærer, at der monteres en blæserdørramme i en udvendig døråbning og en kraftig ventilator fastgøres til rammen. Blæseren bruges til at sætte bygningens indre under tryk eller trykaflastning, hvilket giver mulighed for en nøjagtig måling af bygningens luftlækage.

Blowerdoor test er en vigtig del af idriftsættelsen af nybyggeri, da de er med til at sikre, at bygningshimmelen er korrekt forseglet og isoleret. De kan også bruges til at diagnosticere problemer med eksisterende bygninger, f.eks. træk eller utætheder.

Hvorfor du bør foretage en blowerdoor test

Blowerdoor tests er en vigtig del af idriftsættelsen af nye bygninger, da de hjælper med at sikre, at bygningshimmelen er korrekt forseglet og isoleret. De kan også bruges til at diagnosticere problemer med eksisterende bygninger, f.eks. træk eller utætheder.

Udførelse af en blowerdoor test vil hjælpe dig med at identificere områder, hvor din bygning mister varme. Derudover vil en blowerdoor test hjælpe dig med at finde eventuelle huller eller revner i din bygnings struktur og give dokumentation for, at din bygning er lufttæt. Sidst men ikke mindst, vil en blowerdoor test give dig mulighed for at sammenligne din bygnings lufttæthed med andre lignende bygninger.

Hvad er fordelene ved at foretage en blowerdoor test og

hvem kan have gavn af at få foretaget en blowerdoor test?

En blowerdoor test vil hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger ved at gøre din bygning mere energieffektiv. Desuden vil en blowerdoor test hjælpe dig med at forbedre den indendørs luftkvalitet i din bygning ved at reducere mængden af luftbårne forurenende stoffer, der kan trænge ind i det indre rum.

Alle, der ejer eller bebor en bygning, kan have gavn af at få foretaget en blower door-test. Dette omfatter boligejere, udlejere, ejendomsadministratorer, virksomheder og organisationer.

Hvornår skal man lave en blowerdoor test?

Du bør få foretaget en blæserdørstest, når du tager en ny bygning i brug. Når du renoverer en eksisterende bygning og /eller når du ønsker at diagnosticere problemer med din bygning, f.eks. træk eller utætheder. Sidst men ikke mindst, når du ønsker at sammenligne din bygnings lufttæthed med andre lignende bygninger.

Der er mange gode grunde til at foretage en blowerdoor test på din bygning. Så gør det før din nabo eller sammen med din nabo. Det at dele resultater, kan være det mest brugbare værktøj for at gøre få bugt med utætheder i boligen. Det er også altid sjovere at gøre sammen!