3 GODE PODCAST ANBEFALINGER

VI ER I VORES LIVS BEDSTE NEJ-FORM

Sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og Trygfonden 

Som teenager i vores moderne samfund befinder vi os i vores bedste nej-form. Vi er blevet utrolig gode til at sige nej, og gør det meget mere end vi lige umiddelbart tror. Nej til at hjælpe til derhjemme, nej til at rydde op på værelset, og nej til at gøre ting som ikke har nogen personlig interesse for os. Vi siger nej hele tiden.

Men så længe vi siger nej er der håb!

Jeg er et utrolig godt eksempel på en teenager i vores samfund, og må indrømme, at jeg er god til at sige nej, ligesom så mange andre. Jeg går til fester, i byen og hyggerdrikker i weekenderne, og jeg må indrømme, at jeg nyder en distrahering fra hverdagen. Der er bare nogle helt særlige karaktertræk for den måde os unge fester på. Vi ved allesammen godt, at danske unge måske drikker lige liiiiidt for meget sommetider, og jeg er specielt ikke nogen undtagelse. Men jeg er derimod helt imod rygning, som også er en stor del af den danske festkultur. Mange unge har en tilbøjelighed for lige at skulle have en smøg, når vennerne tilbyder, og ser derfor rygning som et socialt fællesskab.

Ungdomslivet er præget af eksperimenterende adfærd som er med til at skabe vores identitet. Vi prøver så mange forskellige ting, men det er ting som kan ændres igen. Undtagelsen er bare rygning. Afhængigheden af tobak vil forfølge os i voksenlivet, og det vil forringe vores livskvalitet, og i værste tilfælde føre til uheldbredelige sygdomme. Jeg ønsker ikke livsstilsygdomme, og jeg ønsker derfor ligesom Kræftens bekæmpelse og Trygfonden at skabe en røgfri fremtid.

Blandt 15-årige ryger 5 pct. hver dag og 18 pct. hver dag, hver uge eller sjældnere. Blandt 16-25-årige er de tal steget til 15 og 29 pct, hvilket er helt vildt mange unge sammenlignet med alderen. Vi kender også allesammen “festrygerne”. Antallet af festrygere på gymnasiet er oppe på hele 37 pct, hvilket er helt crazy og utrolig sigende. Som festryger ryger man fordi det er hyggeligt og socialt. Men hvorfor vælge rygning som en adgang til et socialt fællesskab, når man kan lave så meget andet, som ikke har konsekvenser for sin fremtid?

Denne vision og målsætning er så utrolig vigtig, og jeg støtter fuldt ud op om konceptet om en røgfri fremtid. Vi kan alle bidrage på vores egen måde, men det handler om at gøre en forskel. Os unge skal derfor gøre det som vi er bedst til. Vi skal sige nej til rygning!

Du kan dele filmen på Facebook lige HER eller læse meget mere om målsætningen lige HER!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 GODE PODCAST ANBEFALINGER