BLOGGERS DELIGHT JULEFROKOST

MISBRUG AF INSTAGRAMS TROVÆRDIGHED?

tumblr_nx0ekvmtxq1t2bemro1_500

Jeg har i løbet af noget tid oplevet at flere mennesker, generelt unge og primært piger, køber sig til følgere på Instagram. Der er efterhånden ved at være mange som køber sig til deres følgere, og jeg synes det er en tarvelig og vanvittig måde, at opnå succes på. Jeg synes virkelig, at det er kikset og pinligt, at nogle mennesker føler et behov for, at have mange følgere på Instagram, og ligefrem vælger at “snyde”.

Grunden til, at jeg tager dette emne op på bloggen er fordi, at det er ved at være en væsentlig del af de sociale medier. For nogle mennesker er det vigtigt, at få den erkendelse fra andre mennesker og hvis de ikke føler, at de får likes nok, så er det nemmere lige hurtigt at købe 2.000 følgere mere. Det ser også super fedt ud lige, at have 10.000 følgere stående på sin Instagram. Det kan jeg godt se. Det hjælper jo også de “rigtige” følgere på vej med at finde ens profil. Det er også super fedt lige, at få tilbudt samarbejde fra diverse firmaer. Jeg kan godt se, at det hele er super fedt. Men jeg synes virkelig, at det er en syg og misvisende tendens.

Grunden til, at jeg fik lyst til, at skrive et helt indlæg om denne nye tendens er fordi, at jeg har flere gange set den samme pige på Instagram og tænkt, at det var vildt hun havde så mange likes og følgere. Jeg fandt hende igen i mit søgefelt, og ligepludselig havde hun fået 2000 følgere på ingen tid. Jeg gik derfor ind og kiggede lidt på hendes likes og følgere, og over halvdelen af både likes og følgere var falske profiler. Det gjorde, at jeg mistede alt min respekt for hende. Derefter begyndte jeg, at tænke over det, og nu har jeg oplevet så mange profiler, hvor de fleste følgere er falske profiler.

Det kan godt være, at i tænker, at jeg burde være ligeglad, men i sidste ende rammer det os, som har “rigtige” (altså aktive) følgere. Virksomheder vælger profiler med mange følgere til at reklamere for deres produkt, og hvis de vælger en profil hvor over halvdelen af personens følgere er falske, vil virksomheden hverken få øget salg eller kendskab til brandet. Det skaber en kæmpe utroværdighed for Instagram, og i sidste ende, vil virksomheder ikke samarbejde med Instagram profiler fordi, at det hele bliver utroværdigt. Derudover ligger det også et kæmpe samfundspres. Det skaber et negativt billede af, hvad det vil sige at være populær. Flere unge vil føle, at de bliver nødt til, at købe følgere for at kunne følge med de andre. Derudover skader det os, som på naturligvis har opnået det antal følgere vi har. Det er generelt en mega usund tendens, og det er spild af penge! Instagram har en gang før “ryddet op” i alle de falske profiler, og der bliver snakket om, at det skal ske igen. Instagram slettede alle de falske profiler, og hvis det sker, så står nogle ligepludselig tilbage med 10.000 mindre følgere, og ser mega dumt ud.

Jeg håber, at i kan se min pointe, og at i forstår, at det er meget mere sejt, at kæmpe for at få de rigtige følgere. De andre snyder sig selv og deres reelle følgere, og det er pinligt og kikset, og Instagram skal nok få ryddet op i de falske profiler, og så står nogle mennesker tilbage uden over halvdelen af deres følgere.

Jeg håber at i forstår min pointe og budskab. Det er meget sejere, at være ægte og troværdig!

Hvad synes i om at købe følgere?

1 kommentar

  • Jeg er så enig Sofie. Virkelig fint skrevet. Ægte og troværdigt.
    Rigtig god jul <33

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLOGGERS DELIGHT JULEFROKOST